Sunday, June 10, 2007

Göt(h)eborg

Idag känns benen konstiga. Det är nog nån slags blandning av träningsvärk och solbränna. Jag får skylla mig själv efter vad jag gjorde igår.

I fredags läste jag om att en stor segelbåt i trä skulle anlända till Göteborg, och jag tänkte att det kanske skulle vara trevligt att åka och kolla på den lite. När det värsta hettan hade lagt sig (vid 21) så bar jag ut en säng till bilen, packade in lite andra prylar och körde iväg.

Senare på natten, på färjan till Hönö, så var jag så trött att jag lade mig lite i sängen och vilade. Jag kom fram till att det var nog första gången som jag legat i min egen säng och sett öar glida förbi. Jag parkerade vid en liten hamn på Fotö, och somnade rätt snabbt.

På morgonen öppnade jag bakluckan, och kollade på båtarna som for. Vid åtta-tiden började det bli livat där ute i farleden med båtar och en helikopter. Och där kom hon, ostindiefararen Götheborg. Inte mycket segel uppe, men det var en annorlunda syn.

Sen körde jag upp till färjeläget på norra änden av Hälsö, eller Stuvö? Där gick jag en sväng bland klipporna vid Burösund. Då började det bli jobbigt varmt, och jag fick gå en bra bit innan jag hittade en plats där man kunde sitta i skuggan.

Det hade ju varit intressant att kolla in den där båten på lite närmre håll, så jag åkte in till Göteborg. Efter ett stopp för glassinköp, och ett för inköp av läsk och nektariner, så parkerade jag vid ett köpcentrum vid Norra Säterigatan, och cyklade ner till Eriksberg, där jag hade sett båten byggas några år tidigare. Men nu byggdes det i stället hus där, och båten syntes inte till, så jag cyklade utmed älven och spanade åt alla håll. Efter ett tag fann jag den i något som heter Frihamnen. Man fick dock inte ha med sig cykeln in på området, och jag hade inget lås, så jag cyklade vidare upp på Götaälvbron, och tillbaka på andra sidan älven. Borta vid Majorna var det några barn som sålde fika utmed cykelvägen, så där köpte jag lite saft och en bit melon, innan jag fortsatte upp på Älvsborgsbron och tillbaka till Eriksberg. Varför cyklade jag så långt? I den värmen? Nåja, det fläktar ju i alla fall lite när man cyklar.

Sen tog jag bilen till Frihamnen, och promenerade in. Då hade Jöback slutat sjunga, så det var trevligt där, och luktade tjära och så. Tufft att de åkte i den till Kina och tillbaka. Det är ju en bit.

Sen var det bara kvar att käka lite i Partille, och simma lite i Kåsjön, innan det var dags att åka hem.

No comments: